Bezienswaardigheden Ibiza

ibiza 2

Ibiza is voornamelijk populair onder jongeren maar het eiland heeft veel meer te bieden dan een levendig uitgaansleven. Ook voor de actieve vakantieganger is Ibiza een droombestemming met enorm veel bezienswaardigheden en een prachtige natuur. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van het eiland en iedereen moet bekennen dat Ibiza veel meer te bieden heeft dan de vooroordelen allemaal zeggen. Op deze pagina willen wij de bezienswaardigheden tonen die absoluut niet gemist mogen worden tijdens een Ibiza vakantie.

Oud stadscentrum van Ibiza Stad

Een bezoek brengen aan het oude stadscentrum van Ibiza Stad is een must. UNESCO heeft dit gedeelte van de stad sinds 1999 opgenomen op de werelderfgoedlijst. Hier treft u mooie oude stadsmuren aan uit de 16e eeuw en verder is het prachtig om te zien hoe alle kleine straatjes vorm gegeven zijn. In het oude gedeelte kan er helemaal naar boven worden gelopen en eenmaal boven gekomen kan er genoten worden van een prachtig uitzicht over de hele stad .

Hippiemarkt

hippie markt ibizaIbiza was altijd het domein van de hippies en er moet niet raar opgekeken worden als er nog hier en daar een hippie rond loopt op het eiland. De hippies hebben Ibiza ook gevormd zoals het eiland nu is en er zijn nog veel hippiemarkten te bezoeken op het eiland. Op deze markten worden veel eigen gemaakte producten aangeboden.

Ibiza haven, La Marina

De haven van Ibiza is waar het vandaag de dag min of meer allemaal om draait, hier liggen alle terrassen en in de avond kan er onder het genot van een hapje en een drankje genoten worden van alles en iedereen die voorbij komt lopen. Dit is ook de plek waar het avondje uit begint voordat alle feestgangers richting de discotheken gaan. In de haven is het vooral zien en gezien worden.